Buescher True Tone altsax – 16.500.-

96 år gammel saxofon, og stadig relevant idag. Det er altid en stor fornøjelse at give disse gamle horn et nyt liv, og denne fine Buescher True Tone fra 1925 venter bare på en ny ejer for at kune udfylde sit potentiale endnu engang.

Jeg har hovedrepareret saxofonen for en 3-4 år siden, og den er ikke spillet meget på siden da. Den er i super fin stand og har netop gennegået et stort eftersyn i værkstedet, så den er helt tip-top!

Finishen er ret speciel. Jeg tror der er tale om en forsølvet saxofon, som senere er blevet lakeret med en flot guldlak. Måske endda på Buescher-fabrikkerne.
Her er IKKE tale om et af de ødelæggende “Relacquer-jobs” som er så frygtede. Hornet er ikke blevet ødelagt af polering som det ellers desværre ofte ses.
Der er skrammer og almindelige brugtspor samt et par synlige reparationer, som må forventes på sådan et gammelt horn, men alt i alt fremstår den flot og kontrasten mellem den patinerede guldlak og sølvet der titter frem er smuk, synes jeg. Det er et helt unikt horn.

Den høje alder til trods, er den behagelig at spille på, hvis man vel at mærke kan leve uden front-F og den slags moderne komfort. Jeg har sat den op med ret lette fjedre, og fingrene glider ganske let omkring. Den har en fantastisk fyldig klang, og stemmer rigtig godt.
Jeg har lagt et par små videoer ud på min Instagram-profil hvor jeg spiller på hornet, så tjek @jonasaxofonvaerksted, hvis du vil høre den.

Saxofonen sælges incl et års ubegrænset adgang til gratis eftersyn i værkstedet.
Den bor i et nyere Protec Pro-Pac XL etui i rigtig god stand som følge med ligesom et sæt swabs til hals og krop.