Jonas Enevoldsen Andreasen

 – Uddannet saxofonist og underviser på Det Jyske Musikkonservatorium, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og Sibeliusakademiet i Helsinki.
 – Uddannet instrumentreparatør ved. Henrik Møller/saxofonværkstedet i Aarhus. 

Jeg har undervist og spillet professionelt i de sidste 15 år. Mest Jazz og det der ligner. Dertil har jeg dirigeret og arbejdet med big bands. 

Udover fascinationen af musikken og instrumenterne har jeg altid kunnet lide at arbejde med mine hænder og reparere ting og sager.
Derfor var det naturligt, at jeg for snart længe siden begyndte at rode med mine egne saxofoner.

I 2013 fik jeg mulighed for at sidde hos Hr Georg Pfister i Berlin og snuse til arbejdet, og siden jeg vendte tilbage til Århus i 2014, har jeg haft den store glæde for alvor at lære håndværket og hemmelighederne af mesteren Henrik Møller fra Saxofonværkstedet i Århus.

I 2018 siden åbnede jeg mit egen saxofonværksted her i Århus N, tæt på Stjernepladsen. Siden er tværfløjter og klarinetter kommet til.
Her foretager jeg i dag alle slags reparationer og eftersyn af nye og gamle instrumenter, ligesom jeg forhandler nye og brugte kvalitetsinstrumenter. 

Jeg nyder håndværket og sætter en ære i at gøre et godt stykke arbejde. Her trækker jeg også på mine erfaringer som musiker og underviser.

Det er motiverende og spændende at arbejde med istandsættelsen af instrumenterne, og det er fantastisk at være med til at finde det helt rigtige instrument, uanset om det er en professionel, der leder efter noget helt særligt, eller en begynder, der skal vejledes til sit første instrument.

Det er privilegeret at få lov til at spille på, arbejde med og nogle gange genoplive 50-100 år gamle instrumenter og være med til at finde dem et nyt hjem.

I det omfang værkstedsarbejdet tillader det, har jeg stadig et virke som udøvende musiker og dirigent. 

Jeg har blandt mange andre spillet med: Johannes Gammelgaards ABC, Erum, Klokke, Aarhus Jazzorkester, Blood Sweat Drum&Bass Big Band og mange andre.
Hvis du er nysgerrig, kan du her høre et udvalg af de udgivelser, jeg medvirker på. 

TV2 Østjylland lavede et indslag om mig i 2022: