Jonas Enevoldsen Andreasen

Uddannet saxofonist og underviser på Det Jyske Musikkonservatorium, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og Sibeliusakademiet i Helsinki.

Jeg har undervist og spillet professionelt i de sidste 10 år. Spillet med: Johannes Gammelgaards ABC, Erum, Aarhus Jazzorkester, Blood Sweat Drum&Bass Big Band og mange andre.

Jeg har altid kunnet lide at arbejde med mine hænder og reparere ting og sager. Jeg begyndte for snart længe siden at rode lidt med mine egne horn.
I 2013 fik jeg mulighed for at sidde hos hr Georg Pfister i Berlin og lære lidt hos ham, og siden jeg vendte tilbage til Århus i 2014, har jeg haft den store glæde for alvor at lære håndværket og hemmelighederne af mesteren Henrik Møller fra Saxofonværkstedet i Århus.

Nu har jeg åbnet min egen lille biks her i Århus N, tæt på Stjernepladsen. Her foretager jeg alle slags reparationer og eftersyn af nye og gamle saxofoner.
Jeg nyder håndværket og sætter en ære i at gøre et godt stykke arbejde. Her trækker jeg også på mine erfaringer som musiker og underviser.

Jeg har i de sidste 15 år primært spillet på Conn-saxofoner, der er ældre, end jeg selv regner med at blive. Jeg har en helt særlig kærlighed til de gamle amerikanske horn.
De kan være mere bøvlede både at arbejde og spille på, men de er meget ofte besværet værd. 

Det er fantastisk priviligeret at få lov til at spille på, arbejde med, og nogen gange genoplive 50-90 år gamle instrumenter med en klang, der er svær at finde andre steder. 

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.