Yamaha YTS-480 tenorsax – 19800.-

Yamahas 480-serie er storesøster til skolesaxofonerne. Den tager arven op fra 31, 32, og 475 saxerne, som alle er gode, letspillelige instrumenter der henvender sig til den viderekomne elev, eller den voksne begynder.  

I forhold til skoleinstrumenterne er der her kælet mere for detaljerne. Der er smukke håndgraveringer, mekanikken er lækrere, og i det hele taget er der lidt mere luksus. 

Det mest væsentligt for spilbarheden er dog halsen, som er opgraderet så den svarer til den M1-model, der tidligere blev solgt med 62-saxerne. Det giver rigtig meget ekstra klang, selvom det er en saxofon de fleste vil have let ved at spille på.

De mekaniske og ergonomiske forbedringer er blandt andet vippemekanik på venstre lillefinger-plateau og dråbeformet front-F som man ser det på de professionelle instrumenter. Det er forbedringer, som især er relevante for den viderekommende elev eller den voksne begynder, og gør det lettere at spille i hele registret. 

Leveres incl. rigtig godt rygsæketui og Yamaha 4C begyndermundstykke.

Når du køber et instrument her i værkstedet, får du altid en omfattende klargøring med. Jeg tjekker instrumentet for fabrikationsfejl, fjerner utætheder og justerer det igennem flere gange før salg.
Jeg giver altid 1 års ubegrænset adgang til gratis eftersyn i værkstedet, jeg anbefaler at man kommer mindst 2 gange.
På den måde får du et horn der er stabilt og i orden i mange år.